ua en ru

Кадиров доручив порушити кримінальні справи проти нардепів Берези, Левуса і Мосійчука

Глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки порушити кримінальні справи стосовно народних депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука і доставити їх в Чечню.

Глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки порушити кримінальні справи стосовно народних депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука і доставити їх в Чечню. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

"Сьогодні ввечері я доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам ЧР негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука. У зв'язку з новими обставинами я доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб, а також іншого злочинця Ісу Мунаева", - написав Кадиров.

"Необхідно перевірити їх роль в подіях, що сталися в Грозному. Вони публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції", - заявив глава Чечні.

За його словами, названі ним депутати висловилися за надання сприяння подібним бандитським вилазок".

Нагадаємо, слідчий комітет РФ розцінює висловлювання українських політиків про події в Грозному як "виправдання тероризму".

Зазначимо, в ніч на 4 грудня в центрі Грозного (Чечня) відбулися зіткнення бойовиків з силовиками, в результаті яких загинули близько 20 осіб.