ua en ru

Кадиров спростовує участь чеченських військовослужбовців у конфлікті на сході України

Глава Чеченської республіки (Російська Федерація) Рамзан Кадиров назвав інформацію про участь чеченських військовослужбовців у конфлікті на сході України не відповідає дійсності.

Глава Чеченської республіки (Російська Федерація) Рамзан Кадиров назвав інформацію про участь чеченських військовослужбовців у конфлікті на сході України не відповідає дійсності. Про це він написав у своєму акаунті в соцмережі Instagram.
"Українські джерела тиражують повідомлення, що якісь "чеченські підрозділу" з Росії вторглися в Донецьк. Я офіційно заявляю, що це не відповідає дійсності. Ніякі "чеченські військовослужбовці" і, тим більше, "військові колони Чечні" в конфлікті не беруть участі", - заявив Кадиров.

За його словами, Чечня є одним із суб'єктів РФ і, відповідно до Конституції РФ, не має збройних сил.

"Якщо ж в зоні конфлікту хтось бачив чеченця, то це його особиста справа. Чеченців три мільйони і дві третини з них проживає за межами ЧР, у т.ч. на Заході. Ми не можемо і не повинні знати, хто з них куди їде, як не знали в Києві, хто з українців їхав воювати в Грозний. Якщо ж влада України дуже хоче бачити в Донецьку "чеченські підрозділи", навіщо їхати в Донецьк, коли є хороша дорога в Київ? Насправді ми виходимо з того, що Україна, в кінцевому рахунку, як і раніше, стане дружнью Росії країною, а народ України є для нас братнім", - йдеться в повідомленні Кадирова.

"Ми дуже хочемо, щоб у цій країні запанував мир. Зовнішня політика перебуває в компетенції Президента Росії і МЗС. Вони докладають всі сили для того, щоб у братню Україну повернулися порядок і стабільність. Ми рішуче підтримуємо позицію Президента Росії Володимира Путіна в цьому питанні!" - підкреслив глава Чеченської республіки.

Нагадаємо, 27 травня мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що з постраждалих в Донецьку вході боїв українських силовиків з бойовиками 26 травня вісім осіб є жителями Грозного і Гудермеса (Чечня).