ua en ru

Профспілки виступили проти призначення нового в.о. глави "Укрзалізниці"

Призначення на посаду глави "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього не узгоджене з профспілковими організаціями. Про це заявив журналістам голова вільної профспілки машиністів України Семен Каріков.

"По-перше, ніхто з профспілками жодних призначень не обговорював. Я чув, що він колись був головним інженером, але дуже довго не працював на залізниці і, я так розумію, відійшов від теми. Його заява про те, що на Придніпровській залізниці ніколи не було корупції - не витримує критики. Ну, значить, в країні не було корупції. Яка може бути в цьому призначенні прозорість, якщо він профспілки в упор навіть знати не хоче?" - розповів профспілковий лідер.

За його словами, кадрова чехарда на підприємстві характеризує рівень самого міністра.

"Він же сам заявив, що ця (Завгородній, - ред.) людина тимчасова. Сказав: кожному етапу повинен бути свій керівник. Але який може бути керівник, коли етап закінчується у вересні? На два місяці? Це ж взагалі смішно. Це те ж саме, що з провідниками розривати контракти через тиждень. Він же (Завгородній, - ред.) ні за що не відповідає. Я думаю, що за той час, який йому відвів Пивоварський, він не встигне навіть познайомитися з усіма", - підкреслив Кариков.

Нагадаємо, 8 липня на посаду виконуючого обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" був призначений Олександр Загородній. Своє рішення міністр Андрій Пивоварський пояснив тим, що йому нібито сподобалася критика роботи міністра з боку Завгороднього в мережі Facebook.

Раніше повідомлялося, що затвердження кандидатури Завгороднього сталося після зустрічі з радником глави АП Михайлом Бейліним. "Я бачив (Бейліна), коли погоджувалася посаду. Тому що було повернення у документах, які подавалися в Кабмін", - пояснив Завгородній журналістам. Михайла Бейліна вважають "смотрящим" за Мінінфаструктури та МінАПК.