ua en ru

Якість газу у Київській області перевірили в трьох лабораторіях

Якість газу у Київській області перевірили в трьох лабораторіях Якість газу у Київській області перевірили в трьох лабораторіях

Газ в Київській області відповідає вимогам Кодексу газорозподільних систем

"Київоблгаз" провів публічний експеримент з відбору проб природного газу та його аналізу у трьох незалежних лабораторіях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зокрема, в ході дослідження спеціальні ємності з блакитним паливом доставили в три різні лабораторії - ПАТ "Укртрансгаз", ПАТ "Київоблгаз" та державне підприємство "Укрметртестандарт". Результати аналізів показали, що природний газ в Київській області відповідає вимогам Кодексу газорозподільних систем, а його основний показник якості - теплота згоряння, знаходиться в межах мінімально та максимально допустимого значення.

"Нарікання споживачів на так зване "неякісне горіння" зазвичай пов'язані з неправильною експлуатацією газових приладів або недостатнім доступом кисню в приміщення. В результаті газ згоряє неповністю і полум'я може змінювати колір - це банальна фізика, - пояснює технічний директор "Київоблгазу" Павло Кішкар. - Для того, щоб газ горів ефективно, потрібно тримати газові прилади в чистоті, регулярно перевіряти, обстежити димові та вентиляційні канали і забезпечувати необхідний повітрообмін в приміщенні".

Зі свого боку "Київоблгаз" постійно контролює якість газу, який потрапляє в газорозподільні мережі.

Найближчим часом інформація про калорійність газу також з'явиться в платіжних документах.