ua en ru

Кабміну рекомендують внести до ВР законопроект про виплату компенсації за працівників в АТО

Кабміну рекомендують внести до ВР законопроект про виплату компенсації за працівників в АТО Фото: Кабінет міністрів України

На погашення рекомендується передбачити кошти в сумі 233,1 млн гривень

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та соціального забезпечення прийняв рішення рекомендувати Кабінету міністрів невідкладно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до додатка № 3 закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо погашення кредиторської заборгованості з виплати компенсації середнього заробітку працівників, які проходять військову службу під час особливого періоду за 2014-2015 роки, передає інформаційне управління ВР.

На погашення рекомендується передбачити кошти в сумі 233,1 млн гривень.

Так, комітет на своєму засіданні заслухав та обговорив інформацію Рахункової палати щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на компенсацію підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, які проходять військову службу під час особливого періоду.

"За результатами обговорення встановлено, що несвоєчасне виконання Урядом Прикінцевих положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації" призвело до того, що компенсація роботодавцю середнього заробітку мобілізованого працівника в 2014 році не здійснювалася", - підкреслюється в повідомленні.


Таким чином, в 2014-2015 роках Кабінет міністрів та Міністерство соціальної політики не забезпечили фінансування з держбюджету компенсації роботодавцю середнього заробітку мобілізованого працівника в сумі 233,1 млн гривень, з них за 2014 р. - 65,9 млн гривень та за грудень 2015 року - 112 млн гривень.

Комітет також рекомендує Кабміну вжити заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у незабезпеченні в повному обсязі виплати протягом 2014 - 2015 років роботодавцям компенсації у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Нагадаємо, уряд розподілив 587 млн гривень на будівництво і покупку житла для військовослужбовців Збройних сил України в 2016 році.