ua en ru

У Кабміні створили міжвідомчу групу з монетизації субсидій

У Кабміні створили міжвідомчу групу з монетизації субсидій Ілюстративне фото (УНІАН)

Міжвідомчу групу очолить Степан Кубів

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з постановою, групу очолить перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. До складу групи також увійдуть міністр соціальної політики Андрій Рева, заступники глави Мінрегіону та Міненерго, а також представники Нацбанку, "Нафтогазу" та інших міністерств і відомств.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про початок монетизації субсидій на газ і електроенергію. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, кожен українець, який заощадив газ взимку, отримає близько 700 гривень. Виплати вже почали отримувати мешканці Київської та Хмельницької областей.

Зазначимо, влітку міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що в Україні виявили близько 50 тис. підозрілих одержувачів субсидій. Він також відзначив необхідність в забезпеченні адресності допомоги, щоб гроші отримували люди, які дійсно потребують субсидій.