ua en ru

У Кабміні опираються вимогу МВФ відкрити фіскалам доступ до банківських рахунків

У Кабміні опираються вимогу МВФ відкрити фіскалам доступ до банківських рахунків Фото: МВФ вимагає надати ДФС доступ до рахунків фізосіб

На думку МВФ, це необхідно для застосування непрямих методів оцінки доходів фізосіб

У Кабінеті міністрів не згодні з вимогою МВФ (для виділення траншу Україні, - ред.) відкрити для Державної фіскальної служби (ДФС) доступ до банківських рахунків фізосіб. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "І фонд з нами: чого МВФ хоче від України".

"При черговому перегляді програми Україна також брала на себе зобов'язання розробити критерії для визначення "власника великого капіталу" і можливого доступу Державної фіскальної служби до банківських рахунків. Але доступ податківців до рахунків поки особливо не підтримується, і це ще один із спірних моментів. Конфлікт між Мінфіном і ДФС, мабуть, дає про себе знати, і розраховувати на допомогу міністра фінансів Олександра Данилюка у вирішенні питання доступу до ДФС рахунками, навряд чи варто розширювати повноваження служби під керівництвом Романа Насирова він не має наміру", - сказано в матеріалі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна опублікувало повний текст догани, який Олександр Данилюк просив оголосити Роману Насирову.