ua en ru

В уряді розповіли, на скільки зросли доходи місцевих бюджетів за 3 квартали

В уряді розповіли, на скільки зросли доходи місцевих бюджетів за 3 квартали Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна)

Загалом від початку року до місцевих бюджетів надійшло 167,6 млрд гривень податків

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що за три квартали 2018 року доходи місцевих бюджетів зросли на 32,7 мільярдів гривень або на 25% порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Кабінету міністрів України.

Вказано, що загалом від початку року до місцевих бюджетів надійшло 167,6 мільярдів гривень податків, з яких майже 100 мільярдів - податок на доходи фізичних осіб (ПДФО).

"Із 12 регіонів, що мають темпи приросту ПДФО вищі за середній показник по Україні, 4 регіони забезпечили приріст понад 28%", - зазначається у повідомленні.

Крім того, близько 20 мільярдів гривень надійшло від єдиного податку, які сплачують малі підприємства на спрощеній системі оподаткування. Ще 20,4 мільярди гривень надійшли від плати за землю.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив місцевим бюджетам частину акцизного податку з пального.

Як писало РБК-Україна, уряд схвалив підписання додаткової угоди з Європейською комісією про фінансування реформи децентралізації. Повідомляється, що висновок додаткової угоди дозволить ЄК збільшити суму фінансування реформи децентралізації з 97 до 101 млн євро (з них внесок Євросоюзу - 95 млн євро, Німеччини - 6 млн євро) з метою створення багаторівневого управління.