ua en ru

У Кабміні розповіли, скільки коштів потрібно на осучаснення пенсій

У Кабміні розповіли, скільки коштів потрібно на осучаснення пенсій Фото: Павло Розенко

Осучаснення пенсій – один із перших проектів уряду, який планується реалізувати в соцсфері в 2017 році

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що для осучаснення пенсій додатково потрібно 30-40 млрд гривень, передає його прес-служба.

"Пенсія – це похідна від заробітної плати. В країні, де мізерні заробітні плати не може бути високих пенсій. Так само не може бути високих пенсій в країні, де 50% працюючих громадян або не сплачують ЄСВ, або сплачують його в неповному обсязі. І стан Пенсійного фонду – це відображення стану економіки", - зазначив Розенко.

Він наголосив, що питання осучаснення пенсій буде одним із перших проектів Кабінету міністрів, який планується реалізувати в соціальній сфері в 2017 році.

За словам урядовця, для осучаснення пенсій додатково потрібно 30-40 млрд гривень в залежності від механізму, який буде використаний.

"Тому ми дуже розраховуємо на легалізацію, ми дуже розраховуємо на те, що підвищення мінімальної заробітної плати дасть додатковий ресурс Пенсійному фонду, який ми насамперед використаємо для того, щоб вирівняти ситуацію і відновити справедливість у пенсійному забезпеченні", - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін заявив, що пріоритетний напрямок роботи Мінсоцполітики в наступному році - пенсійна реформа.