ua en ru

У Мінсоцполітики назвали пріоритетний напрямок роботи на 2017

У Мінсоцполітики назвали пріоритетний напрямок роботи на 2017 Фото: Віталій Мущинін

У першому кварталі 2017 року Мінсоцполітики представить громадськості чітке бачення нової пенсійної системи

Заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін заявив, що пріоритетний напрямок роботи Мінсоцполітики у наступному році- пенсійна реформа. Про це він сказав під час робочої зустрічі з керівником проекту USAID „Трансформація фінансового сектору” Робертом Бондом, передає прес-служба міністерства.

„Дуже важливо створити ефективну і справедливу систему пенсійного забезпечення, тому ми відкриті для найкращого іноземного досвіду та готові до співпраці”,- зазначив Мущинін.

Він додав, що вже у першому кварталі наступного року Міністерство соціальної політики представить громадськості чітке бачення нової пенсійної системи.

У свою чергу Бонд запевнив у підтримці України на шляху реформування фінансової системи та представив презентацію програми „Трансформація фінансового сектору”. За його словами, програма розрахована на чотири роки та фінансуватиметься Агентством США з міжнародного розвитку, а одним з її пунктів є саме створення збалансованої та стійкої пенсійної системи.

"Учасники зустрічі дійшли згоди про подальшу практичну співпрацю, результатом якої на першому етапі стане створення фахівцями проекту різних моделей пенсійної системи, які будуть актуальними для застосування в Україні", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова уряду Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України планує підвищити пенсії на 10% в 2017 році.