ua en ru

Субсидії в Україні є тимчасовим захистом населення, - Зубко

Субсидії в Україні є тимчасовим захистом населення, - Зубко Фото: Геннадій Зубко розповів про субсидії в Україні

Субсидії в Україні оформили близько 7 млн громадян

Субсидії в Україні є тимчасовим захистом населення і будуть існувати доки вони потрібні людям. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Субсидії є тимчасовим захистом, вони будуть існувати до тих пір, поки вони потрібні людям. Але з іншого боку, ми повинні зробити таку захисну систему, яка дозволяє кожному громадянину, якщо у нього немає сьогодні доходу офіційного більше, ніж 15%, то, що стосується комунальних платежів, держава повинна його захистити", - сказав Зубко.

Він також пояснив, що в Україні йде робота над підвищенням соціальних стандартів, які допоможуть підвищити рівень доходів українців, щоб необхідності в субсидії у громадян не було.

"Чому для нас важливо зрозуміти, що тимчасова? Тому що паралельно будуть прийматися ті заходи, які в першу чергу дозволять підвищити соціальні стандарти і зробити таким чином, щоб люди могли заробити ці гроші, а не отримувати, як субсидію від держави", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні субсидії оформили близько 7 млн громадян.