ua en ru

У Кабміні розповіли про готовність до опалювального сезону

У Кабміні розповіли про готовність до опалювального сезону Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна, Віталій Носач)

Школи, дитячі садки і лікарні будуть готові до опалювального сезону до 1 вересня

Житловий фонд України готовий до опалювального сезону на 60%. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

Вказано, що школи, дитячі садки і лікарні будуть готові вже до 1 вересня.

"До початку опалювального сезону залишилось два календарних місяця. І на сьогодні готовність житлового фонду України складає 60%. Соціальні об’єкти - школи, дитячі садки і лікарні будуть готові вже до 1 вересня", - сказано у повідомленні.

Зубко підкреслив, що ключове питання у підготовці до опалювального сезону стосується не тільки технічних і регламентних робіт з підготовки котелень, житлового фонду і соціальних об’єктів.

"У першу чергу, це розрахунки підприємств ТКЕ з НАК "Нафтогаз", які напряму впливають на отримання номінацій на газ на наступний опалювальний сезон. Попереджаю усіх власників підприємств ТКЕ і міських голів - якщо держава дає можливість розрахуватись за накопичені борги протягом наступних 5 років, вкладайтесь у графік реструктуризації. 2,6 млн грн знайти у бюджеті міста, у якому 300 млн грн - власні доходи, цілком можливо", - сказав віце-прем'єр.

Він підкреслив, що до початку опалювального сезону місцева влада має зосередитись на встановленні будинкових лічильників.

Нагадаємо, раніше глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що ціна на газ для населення під час опалювального періоду 2019-2020 не повинна перевищувати вартість палива, встановлену на серпень.

Як писало РБК-Україна раніше, у травні глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що НАК готується до найгірших сценаріїв наступного опалювального сезону, зокрема, до припинення транзиту газу з Росії.