ua en ru

У Кабміні очікують, що представники Ради НАТО відвідають Україну в 2017 році

У Кабміні очікують, що представники Ради НАТО відвідають Україну в 2017 році Фото: Рада НАТО

В цьому році хартії про особливий порядок між Україною та Альянсом 20 років

У Кабінеті міністрів очікують, що представники Ради Північноатлантичного альянсу (НАТО) відвідають Україну в 2017 році. Про це розповіла віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час круглого столу у вівторок, 28 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що знаковою подією цього року у розвитку політичного діалогу між Україною і НАТО буде візит Північноатлантичної Ради в Україну в 2017 році",- заявила віце-прем'єр-міністр.

Вона також висловила надію, що на тлі 20-річчя хартії про особливий порядок між Україною і НАТО "ми будемо для себе формулювати подальші кроки для досягнення довгострокової стратегічної мети", а саме - членство України в НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом трьох років НАТО планує виділити 3 мільярди євро на адаптацію супутникових систем до нових загроз. Прагнення впорається з хакерами і іншими погрозами, у тому числі іранськими ракетами, з допомогою інвестицій свідчить про те, що НАТО визнало: конфлікти все частіше ведуться в комп'ютерних мережах, але також і в повітрі, на суші і на морі.