ua en ru

У Кабміні готують нову стратегію поводження з відходами

У Кабміні готують нову стратегію поводження з відходами Фото: Семерак анонсував нову стратегію поводження з відходами

Вже створена робоча група для підготовки стратегії

Голова Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що Мінекології готує нову стратегію поводження з відходами, повідомляє "112 Україна".

"Уже створено робочу групу, яку я очолюю, в яку увійшли представники Міністерства регіональної політики, Міністерства економіки, готує нову стратегію поводження з відходами. Це широкий об'ємний документ, який ми повинні зробити з різних причин, починаючи від того, що це наше зобов'язання по договору про асоціацію, і це пріоритет Міністерства екології, закінчуючи тим, що ми повинні зробити нове бачення, новий підхід до економіки", - заявив Семерак.

На думку міністра, Україні слід відійти від старих індустріальних підходів .

"Мені здається, що сьогодні Україна перебуває на етапі, або на порозі нової філософії економічної політики, розвитку країни. Ми повинні відійти від старих індустріальних підходів, коли сміття вивозиться на полігони, ми повинні відійти від викопування вугілля, або закупівлі вугілля в Південно-Африканській Республіці, транспортування через всі моря і океану в Україну, щоб тут спалити і надиміти", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про готовність уряду допомогти Львову із вирішенням проблем з відходами.