ua en ru

У Кабміні анонсували виділення 100 млн гривень на програму теплих кредитів

У Кабміні анонсували виділення 100 млн гривень на програму теплих кредитів Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

За словами Гройсмана, на громадські ініціативи в наступному бюджеті буде виділено близько 500 млн гривень

На програму теплих кредитів у державному бюджеті буде збільшено фінансування до 100 мільйонів гривень. Про це під час форуму "Повна мобілізація, спільний план дій" заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання щодо збільшення фінансування програми теплих кредитів, передає кореспондент РБК-Україна.

Представники ОСББ під час форуму заявили, що впродовж року на програму з енергоефективності було реалізовано 78 млн гривень. Вони також звернулись до прем’єра з проханням збільшити фінансування програми теплих кредитів до 100 мільйонів гривень.

"Що стосується теплих кредитів. Перед обличчям експертного середовища урочисто даю обіцянку плюс 100 мільйонів", - повідомив Гройсман.

Голова уряду також наголосив, що на громадські ініціативи в наступному бюджеті буде виділено близько 500 мільйонів гривень.

"Я дав доручення Мінфіну. Мінфін вже працює з громадськістю. Я думаю, що приблизно 500 мільйонів гривень у наступному бюджеті буде бюджетом громадських ініціатив. Ми зараз там визначаємось за напрямками. Цей механізм запрацює, а потім вже можна збільшувати його фінансування", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів України в рамках політики ефективного використання енергоресурсів виділив 400 млн гривень на реалізацію програми надання кредитів на проекти утеплення будівель.

Як писало РБК-Україна у кінці березня, станом на кінець 2017 року існувало вже 160 місцевих програм співфінансування за програмою "теплих кредитів".