ua en ru

У Кабміні анонсували початок реалізації концепції розвитку електронної демократії у 2017

У Кабміні анонсували початок реалізації концепції розвитку електронної демократії у 2017 Фото: Олександр Саєнко

Уряд зобов'язався втілити концепцію та план заходів з її впровадження

Реалізація концепції розвитку електронної демократії розпочнеться у 2017 році. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, повідомляє прес-служба уряду.

Так, Саєнко повідомив про презентацію концепції розвитку електронної демократії, яка була розроблена коаліцією з розвитку е-демократії в Україні із широким он-лайн та офф-лайн обговоренням на національному і місцевому рівнях.

Він такод додав, що уряд зобов'язався втілити концепцію та план заходів з її впровадження.

"Дякую громадськості, експертам коаліції та міжнародним партнерам за наполегливу працю та представлення якісних та продуманих документів! Вони будуть доопрацьовані відповідними міністерствами та затверджені Кабміном. Втілення концепції має розпочатись вже цього року", - додав Саєнко.

За словами Саєнка, за останні роки Україна зробила величезний крок вперед у впровадженні е-демократії. Наразі в країні працюють сервіси е-петицій, бюджетів участі, аналітики відкритих даних, е-звернень, моніторингу державних витрат.

"За результатами Global Open Data Index за рік ми піднялись з 54-го на 24 місце, а у світовому рейтингу Індексу е-участі ООН з 2014 року ми просунулись на 45 позицій і займаємо 32 місце серед країн світу", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники роздадуть 4,5 мільйона гривень стартапам на електронну демократію.