ua en ru

Кабмін вніс зміни до правил надання населенню послуг із газопостачання.

Кабмін України вніс зміни до правил надання населенню послуг із газопостачання. Про це рішення уряду повідомив сьогодні журналістам голова Нацкомісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Валерій Кальченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, цим рішенням уряд виключив урахування нормативних витрат для визначення обсягів споживання газу. В.Кальченко підкреслив, що тепер буде враховуватись лише фактичне споживання газу, наприклад, якщо споживач підключився з 1 серпня, то обсяг споживання буде рахуватися за цих 5 місяців, які залишилися до кінця року. Таким чином, споживач, який підключився в середині року, переходить до "нижчої категорії" за обсягами споживання і відповідно платить меншу ціну. В.Кальченко наголосив, що до внесення цих змін, споживачеві, який підключився в середині року, до того періоду, коли він підключився, нараховувалися обсяги споживання, за нормативом. "До цих змін, якщо споживач підключався в середині року, до того періоду, коли він підключився, обсяги споживання нараховувалися за нормами, а вже після підключення - фактичні обсяги по лічильнику", - наголосив В.Кальченко.
За його словами, це робилось для того, щоб визначити, до якої категорії споживачів за обсягом споживання відноситься громадянин. "Норма вже сьогодні не враховується. Тільки фактичне споживання", - зазначив В.Кальченко.