ua en ru

Кабмін затвердив план заходів, спрямованих на подолання наслідків світової фінансової кризи в регіонах.

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 23 грудня 2009 р. № 1593-р затвердив план заходів, спрямованих на подолання наслідків світової фінансової кризи в регіонах.

Зокрема, Мінпромполітики, Мінекономіки, Мінфіну та іншим центральним органам виконавчої влади в період з грудня 2009 р.- 2010 р. доручено розробити і подати на розгляд Кабміну проект закону про затвердження Загально-державної цільової економічної програми розвитку автомобільної промисловості та регулювання ринку автомобілів на період до 2015 р.

Мінекономіки, Мінвуглепром, Мінжитлокомунгосп, Мінфін мають в першому півріччі 2010 р. розробити і подати на розгляд Кабміну проект закону про внесення змін до закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" в частині вдосконалення механізму фінансування передачі об'єктів соціальної інфраструктури, які перебувають на балансі вугледобувних підприємств, у комунальну власність.

Крім того, до Кабінету міністрів мають надійти акти щодо внесення змін до Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 р., затвердженої постановою Кабінету міністрів від 5 серпня 2009 р. № 828, у частині визначення завдань з розвитку внутрішнього ринку металопродукції; визначення порядку державного регулювання у сфері енергоефективності та енергозбереження, спрямованого на зменшення енергоємності виробництва продукції та надання послуг; затвердження Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва на період до 2015 р. (з визначенням заходів щодо державної підтримки створення вертикально-інтегрованих структур із замкнутим циклом виробництва м'яса та м'ясопродуктів).

Фонду державного майна, Мінекономіки, Мінпромполітики та іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади доручено сформувати перелік об'єктів, що підлягають приватизації у 2010 р., за пропозиціями центральних і місцевих органів виконавчої влади; забезпечити підготовку та проведення відповідно до законодавства приватизації Бердянського державного заводу скловолокна, Дніпродзержинського державного підприємства "Екоантилід", Костянтинівського державного хімічного заводу, ВАТ "Лисичанський завод гумових технічних виробів".

Запорізька облдержадміністрація, Мінтрансзв'язку, Укравтодор, Мінфін, Мінекономіки Мінрегіонбуд мають вирішити питання щодо виділення у 2010 р. коштів для продовження будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі та реконструкції автодорожнього переїзду греблі Дніпровської ГЕС.

Мінпромполітики, Мінтрансзв'язку мають вивчити питання щодо виготовлення і поставки літаків виробництва Харківського державного авіаційного виробничого підприємства для експлуатації на комерційній основі на повітряних лініях із залученням лізингових підприємств.

Крім того, міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади доручено щокварталу до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, подавати Міністерству економіки інформацію про стан виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів для її узагальнення і подання до 15 числа зазначеного місяця Кабінетові міністрів України.