ua en ru

Кабмін прискорить передачу активів ДАК "Титан " під держконтроль, - Мінпромполітики.

Кабінет міністрів ухвалив рішення прискорити процес повернення активів ДАК "Титан" з оренди під прямий державний контроль. Про це журналістам повідомив після засідання уряду міністр промислової політики Володимир Новицький, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, уряд прийняв постанову про передачу спеціальних дозволів на використання надр п'яти ГЗК. Ухвалено рішення прискорити передачу їх майна в державну власність. Поки вони знаходяться в оренді ЗАТ "Кримський титан".

Зокрема, за трьома з п'яти ГЗК відбуватиметься переоформлення на нові державні підприємства, за іншими двома будуть переоформлені дозволи, які повинне видати Міністерство екології.

Компанія "Кримський титан" знаходиться в управлінні держкомпанії "Титан" і OstChem. Вільногірський та Іршанський ГЗК знаходяться в оренді у "Кримського титану" з 2004 р. Термін оренди закінчився у вересні 2009 р., і не був подовжений.

Як повідомлялося раніше, "Кримський титан" може перейти на імпорт сировини, якщо позбудеться постачань з Вільногірського й Іршанського ГЗК. Якщо держава відмовиться від пролонгації договору оренди, OstChem виступатиме за компенсацію витрат на модернізацію ГЗК.

Нагадаємо, в листопаді 2009 р. Київський госпсуд наклав арешт на майно Іршанського та Вільногірського ГЗК, що знаходилися в оренді у ЗАТ "Кримський титан".