ua en ru

Кабмін України прийняв рішення про створення державного концерну "Українська залізниця".

Кабмін України прийняв рішення про створення державного концерну "Українська залізниця". Відповідне рішення було прийняте сьогодні на відкритому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна. "Концепція наша проста: всі до єдиного підприємства, які забезпечують життєдіяльність, нормальне функціонування, постійне поточне обслуговування залізниці мусять бути в середині цього концерну і працювати як єдиний механізм", - наголосила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що до цього концерну також мають входити усі освітні заклади, які готують залізничників та вся соціальна сфера "Укрзалізниці", включаючи заклади охорони здоров'я "Укрзалізниці".
Також Кабмін України прийняв розпорядження про схвалення стратегії розвитку залізничного транспорту до 2020 р., про надання залізницям України статусу митного перевізника, про затвердження плану заходів з впровадження електронного документообігу при вантажних перевезеннях на залізничному транспорті та постанови про затвердження державної цільової програми реформування залізничного транспорту на 2010-2015 рр., про затвердження програми забезпечення житлом працівників залізничного транспорту, про затвердження порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян.