ua en ru

Кабмін: Вирішення питань, які покладено на Національний антикорупційний комітет, є пріоритетом уряду.

Вирішення питань, які покладені на Національний антикорупційний комітет було і залишається пріоритетом діяльності уряду. Кабміном України відповідно до конституційних повноважень вживаються конкретні заходи для запобігання та протидії корупції, Про це йдеться у зверненні Кабміну України у зв'язку з утворенням Національного антикорупційного комітету, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Це передусім стосується таких найгучніших фактів, як незаконне надання у користування компанії "Венко інтернешнл лімітед" ділянки надр для видобування вуглеводнів у межах Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря всупереч стратегічним інтересам держави; рейдерське захоплення державного майна, а саме адміністративних будинків по вулицях Володимирській, 34, та Золотоворітській, 9, а також комплексу будівель державної резиденції в урочищі "Межигір'я"; запровадження корупційних схем постачання газу до України за участю компанії "РосУкрЕнерго АГ", а також намагання осіб, причетних до цієї компанії, протиправно вилучення з державної власності 11 млрд куб. метрів газу з використанням іноземних судів; грубий тиск вищих посадових осіб Генеральної прокуратури України на керівництво Міністерства охорони навколишнього природного середовища з метою незаконного надання спеціального дозволу на користування корисними копалинами Сахалінського родовища (Харківська область);
неправомірне використання Національним банком України коштів МВФ під час рефінансування ВАТ «Комерційний банк «Надра» в обсязі 7 млрд грн", - йдеться в заяві.

В заяві також стверджується, що Кабмін України не залишить поза своєю увагою "такі кричущі факти корупції", здійснюватиме постійний контроль за ходом їх розслідування та інформуватиме громадськість про його результати.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович утворив Національний антикорупційний комітет як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. Про це йдеться в указі Президента № 275/2010 від 26 лютого 2010 р.
Основним завданням Національного антикорупційного комітету є забезпечення сприяння Президентові України в реалізації його повноважень, передбачених частиною другою статті 102, пунктом 1 частини першої статті 106 Конституції України.