ua en ru

Кабмін схвалив концепцію реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання.

Кабінет міністрів України схвалив концепцію реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 13 січня 2010 р. № 81-р.

Метою концепції є забезпечення реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання, зокрема підвищення прозорості її функціонування, мінімізація негативного впливу державної допомоги на конкуренцію та міжнародну торгівлю та адаптація законодавства України до законодавства Європейського союзу. Концепцію передбачається реалізувати протягом п'яти років.

З метою реформування системи державної допомоги необхідно забезпечити виконання таких основних завдань: запровадження проведення моніторингу державної допомоги; складення та ведення реєстру відомостей про надавачів і отримувачів державної допомоги, її види та обсяги; складення карти регіонального розподілу державної допомоги для забезпечення збалансованого розвитку регіонів і щорічного звіту про надання державної допомоги.

Виконання зазначених завдань забезпечить створення системи моніторингу державної допомоги та умов для виконання основного завдання - запровадження контролю за впливом державної допомоги на конкуренцію та міжнародну торгівлю.

Антимонопольний комітет разом з Міністерством фінансів та Міністерством економіки має розробити і подати у місячний строк Кабінетові міністрів план заходів щодо реалізації Концепції, схваленої цим розпорядженням.