ua en ru

Кабмін повинен забезпечити передбаченість економічної, перш за все, фіскальної політики, - НБУ.

Уряд повинен забезпечити передбаченість економічної, перш за все, фіскальної політики як мінімум на три роки вперед. Про це заявив виконавчий директор з економічних питань Національного банку України Ігор Шуміло, пише "Дзеркало тижня".

"Необхідно вимагати від уряду і влади передбаченості показників як мінімум на три роки, щоб люди знали, що і як відбуватиметься", - підкреслив І.Шуміло. Він пояснив, що така передбаченість дозволить коштам, вилученим під час кризи, насамперед, населенням, повернутися в банківську систему.

"Повернення цих ресурсів дозволить і збільшити фінансові можливості банківської системи, і повернути те кредитування, яке дійсно необхідне для відновлення економічного зростання вже в середньостроковій і довгостроковій перспективі", - відзначив Шуміло.

"Ключовим моментом є те, щоб була довіра. Щоб люди не думали, що можуть бути зроблені якісь кроки, які дестабілізуватимуть ситуацію на валютному ринку і приведуть надалі до достатньо високої інфляції і тим самим зірвуть цю стабільність", - підкреслив експерт.