ua en ru

Кабмін заявляє, що забезпечив повернення "Межигір'я" у держвласність

Кабінет міністрів України заявляє, що забезпечив повернення у державну власність земель "Межигір'я" (Київська область) - колишньої резиденції четвертого Президента України Віктора Януковича.

Кабінет міністрів України заявляє, що забезпечив повернення у державну власність земель "Межигір'я" (Київська область) - колишньої резиденції четвертого Президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Кабінет Міністрів забезпечив повернення у державну власність земельної ділянки комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", що був незаконно переданий ТОВ "Танталіт", - йдеться в повідомленні.

Раніше в прес-службі прокуратури Київської області повідомляли, що 135 га земель, на яких розташована резиденція "Межигір'я", вже офіційно повернуто у власність держави і перебувають у розпорядженні Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, в червні Господарський суд Київської області задовольнив два позови прокуратури області у Вишгородській райдержадміністрації, ТОВ "Танталіт" і благодійного фонду "Відродження України" про скасування розпоряджень, визнання недійсним державних актів та витребування земель резиденції вартістю понад 118 млн грн на користь держави.