ua en ru

Кабмін завтра планує затвердити програму розвитку внутрішньої торгівлі України до 2016 р.

Кабінет міністрів України завтра, 15 січня 2014 р., на своєму засіданні планує затвердити програму розвитку внутрішньої торгівлі України до 2016 р. та схвалити концепцію цільової економічної програми розвитку легкового автомобілебудування до 2020 р. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду текст якого розміщений на сайті Кабміну.

Зокрема міністри планують схвалити зміни до закону України "Про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період". Доповідати з цього питання буде міністр інфраструктури Володимир Козак.

Також Кабмін має намір розглянути змін до Земельного кодексу України та до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", а також розглянути законопроект про систему гарантування інвестицій фізичних осіб на фондовому ринку.

Крім того, міністри розглянуть проекти указів Президента України "Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на 2014 р.", доповідати за яким буде міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Крім того уряд планує розглянути проекти постанов Каміну про затвердження програми співробітництва України з державами - членами Митного союзу до 2020 р.; затвердити порядок і правила проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності суб'єктів господарювання за шкоду, яку може бути заподіяно довкіллю або здоров'ю людей під час зберігання та застосування пестицидів і агрохімікатів та внести зміни до держпрограми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 рр.

Також Кабмін має намір на засіданні розглянути проекти розпоряджень про погодження пропозиції щодо відчуження основних фондів публічного акціонерного товариства ДАТ "Чорноморнафтогаз", схвалити концепцію державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2017 р.

Міністри також планують віднести до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості ділянок міждержавних повітряних ліній електропередачі, розташованих на території України та затвердити проект будови ПАТ "Донбасенерго" Старобешівська ТЕС - реконструкція енергоблока № 122.

Також уряд планує схвалити план організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 21 листопада 2013 р. № 709 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів".