ua en ru

Кабмін завтра планує ухвалити підготовку до підписання економічної частини УА з ЄС

Кабінет міністрів України завтра, 25 червня 2014 р., на своєму засіданні планує розглянути питання про підготовку до підписання розділів III, IV, V та VI проекту угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Кабінет міністрів України завтра, 25 червня 2014 р., на своєму засіданні планує розглянути питання про підготовку до підписання розділів III, IV, V та VI проекту угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це йдеться у поряду денному засідання уряду, який розміщений на офіційному сайті Кабміну.

У тексті УА з ЄС розділ III - "Юстиція, свобода і безпека", розділ IV - "Торгівля і питання пов'язані з торгівлею", розділ V - "Економічне та секторальне співробітництво", розділ VI - "Фінансове співробітництво".

Також, міністри планують розглянути стан виконання доручення прем'єр-міністра України від 26 травня 2014 р. про підготовку інформації щодо результатів запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС в короткостроковій перспективі (2014 - 2015 рр.) для економіки України, у тому числі в частині впливу на дохідну та видаткову частини бюджету. Доповідатиме з цього питання міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета.

Крім того, уряд завтра на засідання планує затвердити бюджет Пенсійного фонду України на 2014 р.

Також Кабмін розгляне проекти законів України "Про внесення зміни до статті 140 Податкового кодексу України щодо особливості визнання витрат подвійного призначення" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень".

Також уряд планує внести зміни до постанови Кабінету міністрів України від 22 вересня 2010 р. № 889 "Питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців Збройних сил, Державної прикордонної служби та внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ".

Міністри також збираються збільшити статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" та внести зміни до рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій.

Також Кабмін планує ухвалити перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури на 2014 р. та внести зміни до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки розвитку туризму, створення умов безпеки туристів, розбудови туристичної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів та магістралей в Україні.