ua en ru

Кабмін завершить підготовку до монетизації субсидій на оплату ЖК послуг для населення до осені

Кабмін завершить підготовку до монетизації субсидій на оплату ЖК послуг для населення до осені Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Зараз почався збір даних

Уряд має намір завершити підготовку до монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення до осені. Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів повідомив голова уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали зараз збирати дані, щоб до вересня завершити цю роботу і провести монетизацію залишку, так би мовити, економії субсидій для українських громадян. Хтось каже, що це не потрібно було б робити. Але я хочу сказати, що це потрібно робити. Те, що люди заощадили, ми повинні видати їм коштами"- сказав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що додаткові кошти на субсидії, передбачені проектом змін до державного бюджету, повинні бути перерозподілені за рахунок його перевиконання.

На початку липня у Міністерстві соціальної політики України розповіли, що на сьогодні 70% субсідіантам допомога на новий період вже призначена, в тому числі розрахований розмір субсидії на літній період. Кіровоградська, Полтавська і Миколаївська області опрацювали майже 90% субсидійних справ.