ua en ru

У Мінсоцполітики розповіли, скільки перепризначено субсидій на наступний опалювальний сезон

У Мінсоцполітики розповіли, скільки перепризначено субсидій на наступний опалювальний сезон Фото: Мінсоцполітики (pon.org.ua)

Субсидію на новий період перепризначили 70% субсидіантам

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, скільки перепризначено субсидій на наступний опалювальний сезон. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

"На сьогодні 70% субсидиантам допомога на новий період вже призначена, в тому числі розрахований розмір субсидії на літній період. Кіровоградська, Полтавська і Миколаївська області опрацювали майже 90% субсидійних справ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Чернівецькій, Київській та Одеській областях та їх обласним центрам слід прискорити процес перепризначення субсидій та повідомити населенню про розмір їхньої допомоги.

Зазначається, що громадянам, які мають право на допомогу держави в оплаті комунальних послуг, субсидія обов'язково буде надана і нарахована заднім числом за травень і червень. Якщо субсидіанту невідомо про нарахування субсидії та в платіжці відповідної інформації не відображено, рекомендується платити обов'язковий платіж такий же, як у квітні-травні цього року.

У свою чергу, сім'ям, в яких є накопичена за минулі роки заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, слід погасити її, або оформити договір реструктуризації боргу. Від цього також залежить процес перепризначення субсидій на новий період.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що додаткові кошти на субсидії, передбачені проектом змін до державного бюджету, повинні бути перерозподілені за рахунок його перевиконання.