ua en ru

Кабмін зареєстрував законопроекти необхідні для завершення реструктуризації боргу України

Кабмін зареєстрував законопроекти необхідні для завершення реструктуризації боргу України Фото: Кабмін

Вчора Яресько під час розширеного засідання уряду пояснювала необхідність цих законопроектів

Кабінет міністрів України зареєстрував для подальшого розгляду в Верховній Раді України пакет законопроектів, серед них наступні: №3056 "Про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми Міжнародного валютного фонду "Механізм розширеного фінансування", №3057 "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання)", № 3058 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання); № 3059 "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання". Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті парламенту.

Тексти зазначених законопроектів на сайті Верховної Ради поки відсутні.

Зазначимо, Міністр фінансів України Наталія Яресько вчора під час розширеного засідання уряду розповіла про подальші кроки із завершення реструктуризації боргу України і серед іншого повідомляла, що законодавчого доопрацювання потребуватимуть ряд питань, які власне і покликані вирішити вище вказані законопроекті Кабміну.

Таким чином, затвердження Верховною Радою цих законопроектів буде необхідне саме з метою завершення реструктуризації боргу України.

"Умови реструктуризації повинні бути схвалені власниками кожної серії облігацій, включених в процес реструктуризації під час проведення окремої юридичної процедури", - сказала Яресько.

За її словами, перед цим Верховна Рада повинна прийняти ряд законопроектів.

Нагадаємо, детально Наталія Яресько прокоментувала це питання вчора під час розширеного засідання уряду.