ua en ru

Кабмін запускає Централізовану закупівельну організацію

Кабмін запускає Централізовану закупівельну організацію Фото: Нефедов розповів, що ЦЗО спростить процедури для замовників

Організація спростить процедури закупівель для замовників

Кабінет міністрів України затвердив запуск пілотного проекту Централізованої закупівельної організації (ЦЗО), яка повинна підвищити ефективність публічних закупівель. Про це сообщает прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Створення ЦЗО передбачено Стратегією реформування системи публічних закупівель до 2022 року.

"Централізована закупівельна організація організовує закупівлі за рамковою угодою в інтересах замовників. Для цього ЦЗО отримує від закупівельників, виключно на добровільних засадах, замовлення на проведення закупівель, об'єднує такі замовлення у великі лоти і кваліфіковано організовує закупівлі", - йдеться в повідомленні Кабміну.

Перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов розповів, що ЦЗО спростить процедури для замовників.

"Вони можуть своїм добровільним рішенням частково або повністю аутсорсити ЦЗО, наприклад, закупівлі паперу або побутової хімії, і організація закупить ці товари для них, та ще й дешевше, оскільки ЦЗО об'єднує замовлення по однакових товарах у великі тендери", - розповів Нефьодов.

На базі закладу "Професійні закупівлі", який планують створити, розроблять перший пілотний проект по впровадженню ЦЗО. Планується, що Донецька цивільна адміністрація буде використовувати ЦЗО в питанні відновлення Донбасу.

Нагадаємо, раніше Нефьодов розповів, як Україна може піднятися на 40 позицій рейтингу Doing Business.