ua en ru

Кабмін заблокував соцвиплати для людей на територіях Донбасу, підконтрольних бойовикам, - Яценюк

Кабмін заблокував соцвиплати для людей на територіях Донбасу, підконтрольних бойовикам, - Яценюк
Кабінет міністрів України заблокував соціальні виплати для людей на територіях Донецької і Луганської областей, підконтрольних бойовикам самопроголошених республік.

Кабінет міністрів України заблокував соціальні виплати для людей на територіях Донецької і Луганської областей, підконтрольних бойовикам самопроголошених республік. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, сьогодні платити соцвиплати на території, яка контролюється бойовиками, означає фінансувати тероризм.

"Їх вкрадуть російські бандити і це не що інше як пряма підтримка російського тероризму. Хочу нагадати, що відповідно до так званих мінських домовленостей, вони повинні були забратися з тих територій, Росія повинна була припинити підтримку терористів і мав бути відновлений контроль відповідних територій. Виконайте домовленостей, очистіть територію від цієї зарази, яку ви туди завезли і не робіть людей заручниками своїх імперських амбіцій, тому що люди страждають", - сказав Яценюк.

Разом з тим, Яценюк підкреслив, що всі пенсії, соціальні виплати та пільги продовжують нараховуватися кожному громадянину України.

"Заберуться геть з території Донецька і Луганська російські терористи, ми повернемо контроль над територіями і невідкладно виплатимо персонально кожній людині ту соціальну пільгу, на яку вона має право", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, за інформацією Міністерства соціальної політики України, пенсії не фінансуються в 42 містах та районах Луганської області та 13 Донецькій області.