ua en ru

Кабмін випустить ПДВ-облігації на суму 7 млрд грн

Кабінет міністрів України встановив граничний обсяг випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ) у сумі 7 млрд грн.

Кабінет міністрів України встановив граничний обсяг випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ) у сумі 7 млрд грн. Про це йдеться у постанові уряду №187 від 18 червня 2014 р.

Кабінет Міністрів України постановляє: установити сформований на підставі інформації Міністерства доходів і зборів за результатами інвентаризації граничний обсяг випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість, задекларованих до відшкодування до 1 січня 2014 р. та не відшкодованих на дату набрання чинності законом України "Про державний бюджет України на 2014 р.", у сумі 7 млрд грн", - йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра доходів та зборів, голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус заявив, що перший випуск ПДВ-облігацій відбудеться не раніше 27 червня 2014 р.

Раніше Кабмін на виїзному засіданні у Миколаєві 21 травня 2014 р. прийняв постанову про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ).

Постанова Кабінету міністрів передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме 1000 грн., термін обігу - п'ять років, ставка прибутковості - на рівні облікової ставки Національного банку.