ua en ru

Кабмін виділяє 50 млн грн для ДМС на систему карток громадянина України, - Яценюк

Кабмін виділяє 50 млн грн для ДМС на систему карток громадянина України, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Щотижня проводяться наради з питань лібералізації візового режиму

Кабінет міністрів України виділяє 50 млн грн для Державної міграційної служби (ДМС) для впровадження системи карток громадянина України. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, 29 липня, в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках лібералізації візового режиму сьогодні уряд приймає рішення про виділення коштів на виготовлення картки громадянина країни ... Це одна з ключових умов, що ідентифікація і безпосередньо документ, що підтверджує особу в Україні, відповідав тим стандартам, які визначені в ЄС. Ми сьогодні виділяємо 50 мільйонів для Державної міграційної служби щодо створення системи картки громадянина країни", - заявив він.

За словами прем'єра, в щотижневому режимі проводяться наради щодо виконання технічних пунктів щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Він також додав, що в цьому році список технічних вимог для утримання безвізового режиму з ЄС був збільшений, але Україна все одно повинна їх виконати.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський доручив Державній авіаційній службі "відкрити небо" між Україною та іншими країнами на рівні двосторонніх угод.