ua en ru

Кабмін виділив кошти на одноразову допомогу потерпілим на Майдані

Кабмін виділив кошти на одноразову допомогу потерпілим на Майдані Фото: Кабмін виділив допомогу постраждалим на Майдані (РБК-Україна)

Допомогу отримають 16 осіб

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження "Про виділення коштів для надання одноразової грошової допомоги особі, яка отримала тяжке тілесне ушкодження під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у зазначених акціях" Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є пропозиція виділити Мінсоцполітики кошти з резервного фонду державного бюджету в сумі 2 686, 55 тис. гривень, у тому числі для надання одноразової грошової допомоги особі, яка отримала тяжке тілесне ушкодження під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у зазначених акціях ", - заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів

За його словами, відповідну допомогу отримають 16 осіб.

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, розмір допомоги для учасника Революції гідності, який отримав тяжкі травми, складе 369,8 тис. гривень.

Решта 15 участників розділять між собою 2,316 млн гривень, виділених державою.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5697 "Про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", яким присвоюється статус учасника бойових дій особам, постраждалим на Майдані.