ua en ru

Кабмін виділив близько 88 млн гривень на відновлення мостів Донбасу

Кабмін виділив близько 88 млн гривень на відновлення мостів Донбасу Фото: уряд виділив близько 88 млн грн на мости Донбасу

Загальний бюджет фінансування відновлення об'єктів інфраструктури Донбасу збільшений до 105,5 млн гривень

Кабінет міністрів вніс зміни в перелік інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватися в 2016 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, в частині відновлення об'єктів інфраструктури Донецької області, зруйнованих в ході проведення АТО. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонрозвитку.

Згідно з повідомленням, пропозицію про збільшення бюджету було внесено віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубко в ході засідання уряду.


Зокрема, був схвалений додатковий перелік проектів по Донецькій області на загальну суму 105,5 млн гривень, з яких на відновлення мостів в області виділено близько 88 млн гривень.

"Так, понад 17 млн гривень направлено на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ - Горлівка (км 28 + 044), понад 36 млн гривень - на капітальний ремонт мосту на автодорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ - Горлівка (км 12 + 488), понад 33 млн гривень - на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Київ - Харків - Довжанський (км 675 + 378), а також майже ,1,9 млн гривень - на реконструкцію автодорожнього металевого мосту через р Залізна Балка по вул. Залізниці, смт Новгородське м. Торецьке", - повідомив Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що з урахуванням цього збільшення всього в регіони буде направлено 2,87 млрд гривень з ГФРР, що становить максимальний з необхідного обсяг коштів.

"Це майже 96% від всієї суми коштів ГФРР. На місцях вже ведеться активна робота, і кожна область у відповідності з поданим проектом, реалізує реконструкцію і будівництво доріг, розвиток соціальної інфраструктури тощо", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Рада виділила 10,2 млн гривень на Мінато.