ua en ru

Кабмін виділив 850 млн грн на лінії безпеки

Кабінет міністрів України виділив 850 млн грн для будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави. Відповідну постанову від 18 березня 2015 р. № 107 оприлюднено на сайті уряду.

Згідно з постановою, Міністерству оборони доручено затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерством фінансів перелік витрат, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд; забезпечити невідкладне будівництво інженерних споруд з урахуванням положень частини четвертої статті 34 закону України "Про регулювання містобудівної діяльності"; подати до 28 грудня 2015 р. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів; забезпечити закупівлю товарів, робіт і послуг, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд, з урахуванням положень статті 39 закону України "Про здійснення державних закупівель".

"Погодитися з пропозицією Міністерства оборони щодо встановлення Міністерством інфраструктури спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів на 2015 рік пільгових тарифів на перевезення вантажів, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд, зі знижкою не менше 30 відсотків розміру загальних тарифів і непідвищення до 1 січня 2016 р. ставок зборів, вартості робіт і послуг, пов'язаних з такими перевезеннями", - наголошується в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України виділить з резервного фонду 850 млн грн на фортифікаційні споруди.