ua en ru

Уряд виділив 93,6 млн гривень на вирішення поточних проблем у зоні відчуження

Уряд виділив 93,6 млн гривень на вирішення поточних проблем у зоні відчуження Фото: Остап Семерак

У зоні відчуження працює близько 10 тисяч осіб

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення 93 577,4 тисяч гривень додаткових асигнувань на 2016 рік за бюджетною програмою "Підтримка екологічно безпечного стану у зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення". Про це повідомив голова Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба відомства.

Передбачається, що виділені кошти будуть витрачені на лікувально-профілактичне харчування, паливно-мастильні матеріали, погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України по пільговим пенсіям та постачальниками комунальних послуг і енергоносіїв.

Семерак зазначив, що у зоні відчуження працює близько 10 тисяч осіб, які здебільшого працюють вахтовим методом та, зважаючи на специфіку роботу, потребують особливого соціального захисту.

"Держава має захищати та підтримувати людей, які постійно ризикують своїм здоров’ям та життям задля забезпечення належної роботи об’єктів у зоні відчуження і реалізації стратегічно важливих державних програм та міжнародних проектів. Ці люди мають відчувати, що вони потрібні країні і їхня праця важлива та потрібна", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) завершуються роботи зі спорудження нової так званої "арки" (безпечного конфайменту), яка повинна закрити об'єкт "Укриття" під яким знаходиться зруйнований 4-й енергоблок. Арку почнуть насувати 3 листопада.