ua en ru

Кабмін має намір виділити 48,7 млн грн на ліквідацію наслідків аварії водопроводу Чоботарська-Євпаторія

Кабінет міністрів України виділив 48,7 млн грн на ліквідацію наслідків аварії водопроводу Чоботарська - Євпаторія, в результаті якої без водопостачання залишилися понад 63 тисяч жителів Євпаторії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.

У свою чергу голова Ради міністрів АР Крим Анатолій Могильов, в ході доповіді Президенту Україну Віктору Януковичу про хід ліквідації аварії, запевнив главу держави, що водопостачання Євпаторії буде повністю відновлено через 4-5 днів.
Крім того, Могильов заявив про необхідність будівництва нового водогону: "Ми в найближчі дні повинні прийняти рішення про створення паралельного водопроводу на цій ділянці, оскільки нам доведеться замінити близько 5 кілометрів труби великого діаметру. До курортного сезону Євпаторія повинна бути забезпечена водою".

Про будівництво нового водопроводу сьогодні, оглядаючи місце аварії, говорив і міністр МНС Віктор Балога: "Зараз найголовніше завдання - якнайшвидше відновити подачу води людям. Далі до літа треба почати будівництво нового водопроводу, адже ми розуміємо, що цей водопровід фізично застарів, тому тут і далі будуть прориви. Тому всі спроби його виправити - це лише закопування грошей в землю ", - заявив Балога.

Нагадаємо, протягом доби 27 лютого близько с.Володимирівка аварійні бригади комунальних служб та підрозділи МНС продовжували аварійно-відновлювальні роботи на магістральному водогоні Чоботарська-Євпаторія (діаметр 1000 мм), де 25 і 26 лютого були виявлені прориви.