ua en ru

Кабмін виділив 289 млн гривень на охорону навколишнього середовища у 2015

Кабмін виділив 289 млн гривень на охорону навколишнього середовища у 2015 Фото: Кабмін

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті уряду

Кабінет міністрів України виділив 289 494,423 тис. гривень на здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища. Про це йдеться у відповідному розпорядженні № 1141-р від 4 листопада 2015 р.

"Установити, що у 2015 році заходи з реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища здійснюються... за рахунок невикористаного залишку коштів спеціального фонду державного бюджету, джерелом формування якого є перший - третій транші, отримані від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування програми "Підтримка реалізації Стратегії національної екологічної політики України", у сумі 289 494,423 тис. гривень, що обліковується за Міністерством фінансів у сумі 68 406,36 тис. гривень і Міністерством екології та природних ресурсів у сумі 221 088,063 тис. гривень", - вказано в тексті розпорядження.

Розпорядженням Кабмін доручив Мінфіну забезпечити відкриття Мінекології бюджетної програми і внесення відповідних змін до розпису державного бюджету; а Державній казначейській службі - забезпечити перерахування бюджетних коштів Мінекології.

Відповідно до документу, уряд доручив Мінекології забезпечити використання зазначених бюджетних коштів відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, у Міністерстві екології та природних ресурсів України підготовані документи для створення Чорнобилського біосферного заповідника.