ua en ru

Мінекології підготувало документи для створення Чорнобилського біосферного заповідника

Мінекології підготувало документи для створення Чорнобилського біосферного заповідника Фото: в.о. міністра екології та природних ресурсів Сергій Курикін

Необхідне додаткове громадське обговорення

У Міністерстві екології та природних ресурсів України підготовані документи для створення Чорнобилського біосферного заповідника. Про це заявив під час урочистої передачі адміністрації Чорнобильській зоні відчуження піч-інсинератора для спалювання радіаційних відходів в.о. міністра екології та природних ресурсів Сергій Курикін, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні весь пакет необхідних документів підготовлений Міністерством (про створення Чорнобильського біосферного заповідника, - ред.), здійснені всі погодження, але він ще не вноситься на Кабінет міністрів, оскільки ми вважаємо за доцільне провести додаткове громадське обговорення", - повідомив він.

Він уточнив, що додаткове громадське обговорення необхідне, оскільки є група вчених та громадських активістів, які виступають проти створення такого заповідника.

"Є певна група вчених і громадських діячів, які оскаржують доцільність створення такого заповідника. При цьому послуговуються часто інформацією недостовірною", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує вирішити питання тління торфовищ шляхом відновлення боліт.