ua en ru

Кабмін виділив 1,8 млн гривень сім'ям загиблих волонтерів

Кабмін виділив 1,8 млн гривень сім'ям загиблих волонтерів Фото: Кабмін України

243,6 тис. гривень отримає волонтер, травмований в полоні терористів

Кабінет міністрів України виділив одноразову грошову допомогу у розмірі 1 827 тис. гривень членам сімей волонтерів, що загинули під час надання допомоги в районі проведення антитерористичної операції (АТО). Про це свідчить розпорядження №1330 від 16 грудня, опубліковане на урядовому порталі.

"Виділити Міністерству соціальної політики ... 1 827 тис. гривень - для надання одноразової грошової допомоги членам сімей волонтерів, які загинули під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту", - сказано в тексті документа.

Також 243,6 тис. гривень нададуть волонтеру, якому встановлена друга група інвалідності внаслідок травм, отриманих в результаті тортур під час перебування в полоні терористів.

Кабмін доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Крім того, Мінсоцполітики доручено подати до 28 грудня Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Мінфіну і Державній казначейській службі звіт про використання виділених коштів.

Нагадаємо, Верховна Рада України збільшила видатки державного бюджету на 955 млн гривень на виплату винагород за участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Відповідний законопроект №3379 за основу та в цілому підтримали 240 парламентарів.