ua en ru

Кабмін вводить регіональне замовлення у системі профтехосвіти

Кабмін вводить регіональне замовлення у системі профтехосвіти Фото: профтехучилище (rnpp.rv.ua)

Вводиться поняття регіонального замовлення кадрів - майбутніх спеціалістів на підприємства

Кабінет міністрів України в рамках продовження реформи системи освіти змінює підходи до управління системою професійно-технічної освіти, переглядає принципи її фінансування і запроваджує поняття регіонального замовлення. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

"Ми переорієнтуємо систему профосвіти на ті професії, які реально затребувані в країні. Вводимо поняття регіонального замовлення кадрів - майбутніх спеціалістів на підприємства. Нам треба зупинити трудову міграцію і створити умови, аби люди залишалися в Україні", - зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, цього року на потреби профтехосвіти, на створення освітніх центрів уряд виділив 100 млн гривень. Це дозволить збільшити кількість таких центрів і розширити перелік тих професій, за якими ведеться підготовка.


Фото: законопроект про регіональне замовлення

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв, що українська професійно-технічна освіта має бути модернізована, інтегрована в реальний сектор економіки і відповідати запиту на ринку праці. Так, органи самоврядування, з огляду на запити у тих чи інших фахівцях, будуть формувати замовлення.