ua en ru

Профтехосвіту слід адаптувати до запиту на ринку праці, - Гройсман

Профтехосвіту слід адаптувати до запиту на ринку праці, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман розповів, чого потребує профосвіта

У проекті Держбюджету на 2017 рік передбачено 1,6 млрд гривень на підтримку роботи професійно-технічних училищ

Українська професійно-технічна освіта має бути модернізована, інтегрована в реальний сектор економіки і відповідати запиту на ринку праці. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час представлення Верховній Раді України проекту Державного бюджету на 2017 рік, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми вважаємо, що профтехосвіта має бути повністю модернізована, оскільки в більшості своїй ті молоді люди, яких ми навчаємо сьогодні, відірвані від сучасних технологічних процесів в реальному секторі економіки", - сказав Гройсман.

Він повідомив, що у проекті Державного бюджету на 2017 рік передбачено 1,6 млрд грн на підтримку роботи професійно-технічних училищ.

"Наше завдання - з одного боку ми передаємо їх на рівень областей, ми забезпечуємо підтримку ресурсу. З іншого боку, маємо забезпечити модернізацію навчальних програм і інтеграції профтехосвіти в реальний сектор економіки", - зауважив він.

Гройсман також зазначив, що уряд працює над різними моделями побудови системи професійно-технічної освіти в Україні, які забезпечать у тому числі відповідність замовлення на підготовку кадрів різного рівня запитам на ринку праці.

Нагадаємо, у Комітеті з питань науки і освіти готові підтримати лише частину закріплених у проекті бюджету-2017 ініціатив Кабінету міністрів щодо стипендій.