ua en ru

Кабмін ввів преференції для переходу в побуті з газу на інші види палива

Кабінет міністрів України ввів преференції для переходу в побуті з газу на інші види палива.

Кабінет міністрів України ввів преференції для переходу в побуті з газу на інші види палива. Про це журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Два рішення, про які говорив прем'єр Яценюк, були затверджені на засіданні уряду", - сказав він.

Зокрема, уряд прийняв рішення встановити спеціальний тариф на електроенергію для тих, хто переходить з газових котлів на електричні. "Зараз тариф на електроенергію - 1 гривня 19 копійок. Якщо ви придбали электроаккумулирующий електричний котел, то нічний тариф на електроенергію буде 30 копійок, в чотири рази менше, а тариф протягом дня - 80 копійок", - заявив раніше в середу на засіданні Кабміну прем'єр Арсеній Яценюк.

Друге питання стосується преференцій для котелень, які переходять з газу на інший вид палива. "Замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді палива отримає дозвіл на 21% рентабельності", - зазначив Яценюк.
Крім того, споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримають знижку на тариф 10%, якщо котельня переходить з газу на інший вид палива.

Також уряд дозволив встановлювати тариф для негазовой котельні на 300 грн вище, ніж сьогодні - 800 гривень. "Ми, з одного боку, даємо для населення мінус 10% вартості в тарифі, а для кожної котельні, яка прийняла рішення відмовитися від дорогого російського газу - можливість залучити кредит і погашати цей кредит, бо ресурсу для цього достатньо", - зазначив Яценюк.