ua en ru

Кабмін запровадив єдині принципи перерахування коштів для осіб на державному утриманні

Кабмін запровадив єдині принципи перерахування коштів для осіб на державному утриманні Фото: Мінсоцполітики

Уряд сьогодні вніс зміни до постанови №269 від 2004 року

Кабінет міністрів України запровадив єдині принципи перерахування коштів для осіб на повному державному утриманні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Уряд сьогодні вніс зміни до постанови №269 від 2004 року.

"Прийнятою постановою затверджено єдиний уніфікований порядок перерахування пенсійних коштів та соціальних допомог установам (закладам), у яких особи перебувають на повному державному утриманні, та їх використання", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що сьогодні затверджено типову форму заяви особи на перерахування коштів установам (закладам), де вона перебуває на повному державному утриманні, та скасовано діючу постанову Кабміну, яка має ідентичний механізм перерахування пенсійних коштів установам (закладам) відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення".

В міністерстві відзначають, що в Україні на сьогодні функціонують 289 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, де проживають понад 46,4 тис осіб, та 328 стаціонарних відділень територіальних центрів, де перебувають понад 9,3 тис. осіб.

"Станом на 1 січня 2017 року, за оперативними даними, інтернатними установами використано пенсійних коштів на загальну суму 390 510,9 тис. гривень, зокрема, на харчування - 295 294,6 тис. гривень, на медикаменти та перев’язувальні матеріали - 37 521,7 тис. гривень, на капітальні видатки - 1 946,5 тис. гривень", - відзначають в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Кабмін змінив порядок реєстрації отримувачів гуманітарної допомоги.