ua en ru

Кабмін не став розглядати введення НС в енергетиці

Кабмін не став розглядати введення НС в енергетиці Фото: уряд не запровадив НС в енергетиці

Рішення про введення надзвичайного стану в енергетиці не було прийнято в ході сьогоднішнього засідання

Кабінет міністрів України не став вводити надзвичайний стан в енергетиці. Відповідне рішення не було розглянуто в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Про те, що НС в енергетиці не розглядався журналістам після засідання повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Нам потрібно дивитися з точки зору пікових навантажень, що і яким чином працює промисловість. Тут день-два такої важливості не має великого значення, але найголовніше, процес антикризових заходів вже запущений. Це можливість введення надзвичайних заходів, я хотів би, щоб ми не плутали з надзвичайним становищем, - заявив Зубко. - Це не стосується надзвичайного стану якогось спеціального для населення, це стосується, в першу чергу, стійкого функціонування енергетичної системи".

Нагадаємо, Антикризовий енергетичний штаб раніше рекомендував главі Міністерства енергетики Ігорю Насалику внести на розгляд Кабміну питання про введення надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.

З-за блокади постачання вугілля-антрациту із зони АТО, запасів якого українським теплогенеруючим підприємствам вистачить максимум на 40 днів, влада всерйоз розглядають можливість на місяць ввести надзвичайний стан в енергосекторі.

У разі повної блокади поставок палива з Донбасу, державі доведеться купувати дорогий імпортний антрацит.

Зазначимо, що через блокаду Донбасу в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості допускають використання електроенергії з Росії.