ua en ru

Кабмін вніс до Ради три законопроекти щодо економічної реформи

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради України три законопроекти щодо економічної реформи.

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради України три законопроекти щодо економічної реформи. Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Так, уряд зареєстрував у Раді проекти законів № 5078 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу", № 5079 "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів" та № 5080 "Про реформування загально-обов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці".

Станом на 20:45 тексти законопроектів на сайті Ради відсутні.

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня 2014 р., прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів заявив, що Кабмін підготував два варіанти державного бюджету на 2015 р.: перший - на основі чинного податкового законодавства, другий - з рахуванням економічної реформи.

За словами Яценюка, Міністерство фінансів розробило пакет економічних реформ, який включає нову редакцію Податкового кодексу, нову систему оподаткування соцвнеском і зміни в Бюджетний кодекс. Яценюк зазначив, що другий варіант держбюджету на 2015 р. розрахований саме на цих реформах.

Прем'єр також зазначив, що без прийняття цих реформ парламентом, Кабмін не внесе проект держбюджету на 2015 р.

"Я можу заявити, що є спільна позиція Кабінету міністрів України: без проведення податкової реформи, реформи єдиного соцвнеску і бюджетної реформи уряд не буде подавати бюджет, так як це буде бюджет економічного падіння, а не стабілізації", - заявив Яценюк.

Планувалося, що Кабмін внесе до Верховної Ради проект закону про державний бюджет на 2015 р. до 15 вересня.