ua en ru

Кабмін вніс у Раду законопроект щодо захисту трудових мігрантів, - Розенко

Кабмін вніс у Раду законопроект щодо захисту трудових мігрантів, - Розенко Фото: Павло Розенко

За межами України працюють від 3 до 5 млн українців

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект щодо захисту трудових мігрантів. Про це під час засіданні колегії Міністерства соціальної політики України за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка заявив глава відомства Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За різними оцінками від 3 до 5 млн українців, в залежності від сезону, працюють сьогодні за межами нашої держави. На сьогоднішній день, їх соціальні права залишаються незахищеними, саме тому уряд вніс до Верховної Ради України проект закону щодо зовнішньої трудової міграції. Вперше на державному рівні ми поставимо питання про захист соціальних та трудових прав трудових мігрантів та їх сімей. Це право на належні умови праці, на соціальне страхування, на возз'єднання сімей, на освіту, на задоволення духовних, культурних, мовних потреб і на отримання відповідних соціальних послуг після повернення додому", - заявив Розенко.

Нагадаємо, згідно з оцінками Міжнародної організації з міграції (МОМ) з початку 2015 року до Європи через Середземне море прибули близько 150 тисяч мігрантів.