ua en ru

Кабмін вніс зміни до методики оцінки майна

Кабмін вніс зміни до методики оцінки майна Фото: Кабінет міністрів України

Яценюк підписав відповідну постанову

Кабінет міністрів України прийняв постанову № 1033 від 25 листопада "Про внесення змін до Методики оцінки майна", передає прес-служба Фонду державного майна.

"14 грудня 2015 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав нову Методику оцінки майна, яку розробив Фонд державного майна", - сказано в повідомленні.

Серед основних змін, внесених до методики:

1) В основу оцінки за новою методикою покладено ринкову вартість об'єкта, а не балансову звітність, як раніше, за якою проводилася стандартизована оцінка (окремо для бірж, окремо - для конкурсу) без аналізу ринку, врахування ліквідності і перспектив підприємства;

2) Відтепер оцінку абсолютно всього (пакетів акцій, об'єктів будівництва та ін.) будуть проводити незалежні оцінювачі;

3) Усі контрольні пакети акцій об'єктів груп "Г" і ПЕК будуть оцінюватися за ринковою вартістю з залученням незалежних оцінювачів, а стартову ціну буде узгоджувати робоча група, створена Кабміном, до якої входять представники міністерств і міжнародних організацій. Робоча група зможе збільшити стартову ціну для аукціону, але не зможе зменшити (раніше стартову ціну встановлювала конкурсна комісія, яка ні з ким її не узгоджувала).

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 28 жовтня 2015 р. погодив постанову "Про внесення змін до Методики оцінки майна", розроблену Фондом державного майна.