ua en ru

Кабмін вніс у функції Мінфіну проведення верифікації соцвиплат

Кабмін вніс у функції Мінфіну проведення верифікації соцвиплат Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить постанова

Кабінет міністрів України вніс до переліку функцій Міністерства фінансів проведення верифікації соціальних виплат громадянам. Про це свідчить постанова №185, опублікована на урядовому порталі.

Зокрема, згідно з документом, Мінфін здійснює на підставі результатів аналізу персональних даних та інформації, що містить банківську таємницю, верифікацію і моніторинг достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та своєчасного, в повному обсязі отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат та інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

При цьому відомство визначає порядок отримання, обробки та захисту такої інформації.

Крім того, воно має право на отримання від міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Національного банку, Пенсійного фонду, фондів соцстрахування, підприємств, установ і організацій, банків та інших фінансових установ незалежно від форми власності персональних даних одержувачів всіх видів соціальних виплат, інформації, яка містить банківську таємницю, для здійснення верифікації та моніторингу достовірності поданої одержувачами виплат інформації. Така інформація подається в електронному вигляді, в тому числі у вигляді баз даних.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову №168 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для побудови і забезпечення функціонування інформаційно-аналітичної платформи верифікації та здійснення інших заходів, пов'язаних з її впровадженням, і внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України".

Кабінет міністрів України дозволив розкриття органами соцвиплати особистих даних громадян, які отримують соціальні виплати, за запитом Міністерства фінансів. Про це свідчить постанова №136 від 18 лютого 2016 року.